This course will become read-only in the near future. Tell us at community.p2pu.org if that is a problem.

Vecka 1 Introduktion [Oct. 16, 2012, 11:37 a.m.]


Berättandet är lika gammalt som människan själv. Det har fängslat oss från forntidens lägereldar till dagens böcker och filmer. Ibland tröstat, ibland inspirerat eller förfasat. Men lusten att berätta har alltid funnits där. I den här kursen utvecklar vi vårt kreativa skrivande och utforskar fantasins gränser. 

Ni är alla varmt välkomna till den här kursen! Jag heter Håkan Wester och är er kursledare. Jag har lett skrivarkurser i sju år och skriver mycket själv. Framför allt är det noveller jag har skrivit. Se den här presentationen för att få en introduktion till kursen:

http://www.slideshare.net/HkanWester/vecka-1-introduktion-och-bryta-blockeringar-14751778

Varför skriver vi?

Det är en viktig fråga att ställa sig om man vill skriva och det är där vi börjar den här cirkelns diskussioner. Se videoklippet nedan:

http://youtu.be/R1h4rm57UIg

Läs följande artiklar:

Uppgift

Använd kommentarsfältet nedan och svara på frågan varför du skriver? Diskutera med varandra.

Skrivuppgift

Allt vi skriverpå P2PU är också offentligt och tillgängligt för vem som helst på webben. Därför använder vi ett slutet community för våra skönlitterära texter som bara deltagare som anmält sig till kursen kan gå in. 'Du har två olika alternativ att välja mellan:

Om du skriver en roman 

Bifoga 3 A4:or från ditt manus. En A4:a med 12 punkters Times New Roman och dubbelt radavstånd är ca 350 ord. Välj en scen eller episod du vill ha kommentarer om. 

Om du skriver noveller

Den här veckan ska du skriva en novell på 1-3 A4:or, 350-1050 ord. Temat är Svek.