This course will become read-only in the near future. Tell us at community.p2pu.org if that is a problem.

Vecka 1 Introduktion [Oct. 16, 2012, 12:14 p.m.]


Berättandet är lika gammalt som människan själv. Det har fängslat oss från forntidens lägereldar till dagens böcker och filmer. Ibland tröstat, ibland inspirerat eller förfasat. Men lusten att berätta har alltid funnits där. I den här kursen utvecklar vi vårt kreativa skrivande och utforskar fantasins gränser. 

Ni är alla varmt välkomna till den här kursen! Jag heter Håkan Wester och är er kursledare. Jag har lett skrivarkurser i sju år och skriver mycket själv. Framför allt blir det noveller som jag säljer till tidningar.

Följer du oss på distans?

Vi direktsänder från träffen och du har möjlighet att delta hemifrån eller var i världen du befinner dig. Använd gärna chatten om du har frågor eller kommentarer. Vill du vara med och prata med oss anmäler du dig här: http://t.co/x6285ehl

Dag: 17 oktober 2012

Tid: 19-21.15 (kopplar upp mig redan 18.30)

Direktlänk: http://www.youtube.com/user/hakan4all

En kort föreläsning

Vi börjar med en introduktion till kursen och något om det vi kommer ägna oss åt.

http://www.slideshare.net/HkanWester/vecka-1-introduktion-och-bryta-blockeringar-14751778

Varför skriver vi?

Det är en viktig fråga att ställa sig om man vill skriva och det är där vi börjar den här cirkelns diskussioner. Se videoklippet nedan:

http://youtu.be/R1h4rm57UIg

Läs följande artiklar:

Skrivövningar

När vi ses på onsdag kommer vi göra de här övningarna:

http://www.slideshare.net/HkanWester/vecka-1-vningar

Uppgift

Använd kommentarsfältet nedan och svara på frågan varför du skriver? Diskutera med varandra. Vad är det som motiverar dig?

Skrivuppgift

Allt vi skriver på P2PU är offentligt och tillgängligt för vem som helst på webben. Därför använder vi ett slutet community för våra skönlitterära texter som bara deltagare som anmält sig till kursen kan gå in på. 'Du har två olika alternativ att välja mellan. Naturligtvis väljer du själv respektive vecka vad du vill dela med dig av:

Om du skriver en roman 

Bifoga 3 A4:or från ditt manus. En A4:a med 12 punkters Times New Roman och dubbelt radavstånd är ca 350 ord. Välj en scen eller episod du vill ha kommentarer om. 

Om du skriver noveller

Den här veckan ska du skriva en novell på 1-3 A4:or, 350-1050 ord. Temat är Otrohet