This course will become read-only in the near future. Tell us at community.p2pu.org if that is a problem.

Internationaal project (1 maart - 1 april) [Feb. 15, 2012, 10:48 a.m.]



Samenvatting
  1. Leerlingen doen een voorstel voor een project over iets wat ze zelf graag willen weten of doen in de internationale context van het reAct project.
  2. Docenten begeleiden en ondersteunen het proces, waaronder:
    • aggregeren en laten presenteren van de verschillende ideeën op de wiki (wk 1)
    • maken van groepen/samenvoegen van vergelijkbare projectvoorstellen (wk 2),
    • uitvoeren van het gezamenlijke project (wk 3 en 4)
    • presenteren van het eindresultaat met behulp van een tool of iets anders (einde wk 4).

Met name in het begin is er ondersteuning nodig om tot snelle beslissingen te komen. Als ze eenmaal aan de slag zijn, moeten ze fouten kunnen maken. Het eindproduct is vele malen minder belangrijk dan het proces: zoals communiceren in een internationale context, tot afspraken komen, beslissingen nemen, verantwoordelijkheid nemen en geven, etc.

Hieronder een beschrijving van de rol en verantwoordelijkheden van de student en docent en een (voorlopige) planning voor het internationale project. 

N.B. Als je suggesties hebt waarop je feedback wilt ontvangen, zet ze dan in de comments en daarna in deze tekst. Als je iets wilt bijdragen kun je dat direct in deze tekst kwijt.


Rol student/leerling

De leerling is verantwoordelijk voor het voorstellen van een eigen project of het bijdragen van ideeën voor andere projecten. Een leerling kan zich bij meerdere projecten aansluiten. De activiteiten die worden ondernomen door een leerling zijn voorstel maken/lezen, communiceren in het Engels en/of met behulp van Google Translate,  

Rol docent

De docent heeft een faciliterende rol om de planning in de gaten te houden (deadlines), suggesties te doen als leerlingen er niet uit komen of specifieke vragen hebben, en ondersteuning wanneer er problemen zijn met de taal/communicatie.

Projectvoorstel

Wat zou een projectvoorstel tenmiste moeten bevatten zodat anderen zich aangetrokken voelen tot het voorstel en hoe kun je zoiets het beste presenteren? Hieronder de richtlijnen voor de studenten.

  1. Titel
  2. Korte beschrijving - bij voorkeur in het Engels zodat Google Translate goed werkt (anderen kunnen het dan gemakkelijk lezen)

Indien er interesse is, kan de beschrijving verder worden uitgebreid met specifieke taken en mogelijke eindresultaten. Ook kan een leerling die precies weet wat hij wil aangeven welke rollen hij nog meer in gedachten heeft en hoeveel mensen hij erbij wilt betrekken (en wat voor eisen daaraan worden gesteld: bijvoorbeeld iemand die goed foto's kan maken of ook van lekker eten houdt.

Planning

 
Week Uitkomst Notities/Verantwoordelijkheden
1

Deadline 11 Maart

Leerlingen hebben of zelf een (gezamenlijk) project voorgesteld, of op Facebook aangegeven in wat voor soort project ze graag zouden willen meedoen (interesses delen, vragen stellen). 

URL: https://sites.google.com/site/reactproject/pilot-2/international-project-2

De leerling is verantwoordelijk voor het plaatsen van een voorstel of interesses op Google Sites (zie link). Alles is mogelijk, maar de focus moet liggen op die projecten die potentie hebben anderen aan te trekken (gedeelde interesses, internationaal onderzoek, lokale gebruiken, etc.).

De docent is verantwoordelijk voor het stellen van vragen waardoor de leerlingen getriggerd worden om uit hun schulp te kruipen en een project voor te stellen. Ook kan de docent uitleggen waaraan een voorstel moet voldoen.

2

Deadline 18 Maart

Projectgroepen zijn gevormd, en de leerlingen kiezen een tool om met elkaar te communiceren over voortgang, inhoud, verantwoordelijkheden, en presentatie eindproject.

URL: ?? (het is nog niet bekend waar de leerling zich kan opgeven voor een bepaald project) - hopelijk op de wiki

De leerling is verantwoordelijk voor het kiezen van een groep, of het samenstellen van een eigen groep voor het onderwerp dat hij/zij heeft uitgekozen. Elke groep moet een projectleider hebben die alvast enkele taken en ideeën op de wiki zet, en een omgeving uitzoekt waarin de groep gaat samenwerken. Mogelijke omgevingen zijn een eigen Facebook groep, Google Sites, Google Plus, grou.ps, Teambox.com of andere tool. Zie http://groups.diigo.com/group/react-project/content/tag/collaboration voor mogelijke tools.

De docent probeert waar nodig te ondersteunen, en zet druk op de ketel wanneer er niet snel genoeg beslissingen worden genomen. 

3 Projectgroepen moeten nu begonnen zijn met het project of onderzoek. Dit betekent dat er onderling afspraken zijn gemaakt en de eerste stappen ondernomen zijn om bepaalde dingen te onderzoeken of maken.

URL: eigen samenwerkingstool

De leerling is verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met de rest van de projectgroep. Ook het definiëren en onderling afstemmen en controleren op uitvoering van deze taken valt onder de eigen verantwoordelijkheid.

4

Deadline 1 April

Projectgroepen presenteren hun eindwerk via een tool, foto, video, of presentatie. Ze hebben hierin alle vrijheid, een beschrijving van wat ze gedaan hebben is ook voldoende.

Eindpresentatie op Google Sites: https://sites.google.com/site/reactproject/pilot-2/international-project-2

Leerlingen moeten nu het project gaan afronden en proberen te komen tot een eindprodukt of beschrijving.

Docenten proberen het proces te begeleiden wanneer het erop lijkt dat het niet op tijd klaar komt.