Tools! [Feb. 13, 2012, 11:16 a.m.]
Er is een enorme hoeveelheid aan gratis uit te proberen tools die gebruikt kunnen worden om het leren makkelijker (en moeilijker), creatiever, leuker, en anders te maken. Samenwerking kan worden ondersteund met Google Docs, onderzoek met Wufoo, en presentateren met Prezi. We hebben een lijst met tools samengesteld in Diigo (zie beschrijving hieronder), maar het vergt enige oefening om op een handige manier door de lijst heen te gaan. In het commentaar onder deze task kun je je ervaringen delen over het gebruik van verschillende tools, evenals vragen omtrent het gebruik van de Diigo tool.
- Deel ervaringen en stel vragen over het gebruik van verschillende tools door jezelf en door leerlingen
- Stel vragen over het gebruik van Diigo en het toepassen van verschillende tools.
Over Diigo
De site waar we een aantal van die tools verzameld en beschreven hebben, is Diigo. Diigo zelf is een zogenaamd "bookmarking" tool, waarmee je gemakkelijk links van websites kan verzamelen en rangschikken met keywords. Met Diigo kan je commentaar achterlaten op elke website. De plek waar de voor reAct relevant tools staan is:
http://groups.diigo.com/group/react-project
We gaan hieronder kort onze ervaringen met verschillende tools beschrijven*. De bedoeling is dus dat we afzonderlijk (of samen met elkaar of studenten) door de lijst heen gaan, en een tool uitzoeken waarvan je zelf denkt dat die wel interessant kan zijn. Het is handig om in ieder geval wat tools te onderzoeken voordat de studenten ermee aan de slag gaan. Ook gedurende het Internationale en Lokale project kan je hieronder nog je commentaar kwijt over de waarde en toepassing van verschillende tools. Het belangrijkste is om te begrijpen hoe Diigo werkt, en hoe je gemakkelijk bijvoorbeeld een survey-tool kan vinden in de lijst.
* Ik heb een Google account aangemaakt waarmee je tools kan uitproberen zonder dat je daarvoor je eigen account hoeft te gebruiken. Als je gevraagd wordt om ergens een nieuwe account aan te maken, probeer dan in te loggen met dit Google Account, en als dat niet kan, om dezelfde logingegevens als hier beneden te gebruiken (indien anderen de tool ook willen uitproberen).
Emailadres: berlage.test@gmail.com
Wachtwoord: BerlageISK
Diigo keywords zijn 'tags' die als het ware de link beschrijven. Een link kan dus meerdere 'tags' hebben, omdat het voorbeeld hieronder "Titanpad" zowel "collaboration" functionaliteit heeft, als "writing" functionaliteit. Het is handig om door de tools heen te gaan, en vervolgens een idee te krijgen hoe je snel een tool kan vinden voor een specifieke vraag (van een leerling of jezelf).