Gyllenberg said:
hej Samuel heter jag.
Jag har tidigare jobbat bland annat på studiefrämjandet söderort i stockholm och varit inblandad i utvecklandet av spelkultur som område för folkbildning i och med min roll där och att jag varit inblandad i sverok på styrelsenivå och nu tillbaka på distriktsnivå.
Det är mest inom den typen av verksamhet som jag tittat på och jobbat med studiecirklar. Efter reflektion så inser jag också att hela min uppväxt som scout har varit en del studiecirkelartat då det varit kopplat till sensus.
Just nu studerar jag pedagogik på linköpings universitet och planen är att skriva uppsatser eller så om något år med koppling till folkbildning som fenomen och se till begrepp som icke-formellt lärande och vad som är "folkbildning", något som jag förstått väckt ont blood för många företrädare när jag kollar litteraturen kring forksningsområdet. men gott mod.
Det som jag funderar över kring distanscirklar är inom området lärande kring spel, och kunskap inom och om spel och spelande. Jag är väl medveten om folkbildningsförordningen där verksamhet med syfte till spel mm inte får räknas till folkbildning och menar själv att det finns ett kunnande och lärande som fortfarande måste få ske, med eller utan innehåll av utövandet utav verksamheten spelande.
Vad gäller övningar för att lära känna varandra så kunde jag tänka det finns en uppsjö, överlag skulle jag hävda att det mest handlar om begreppet ice-breaker och att lära känna mycket väl kan komma som en följd av informellt samtal kring och efter ice-breaker eller "formel" tid i cirkel.